Lösa inventarier

Lösa inventarier

Det finns många avtagbara inventarier som kan vara värda att hålla reda på. Nedan benämns dessa och redogörs för ingående.

Bilmattor

Blocket kan man handla begagnade bilmattor av privatpersoner och företag. Bilmattor är till för att golvet i bilarna inte ska bli fläckiga eller smutsiga, vilket är speciellt praktiskt under vinterhalvåret då snö och slask präglar Sverige. Bilmattorna går ofta att enkelt borsta eller skaka av för att sedan se nästintill rena ut igen. Bilmattorna är ofta gjorda av elastiska plastmaterial, med mönster eller räfflor på ovansidan.

Bilmattorna är ofta svarta, grå eller gråsvarta för att enkelt ha en enhetlighet.

Parkeringsskivor, isskrapor, snöskyffel

Parkeringsskivor, eller P-skivor som de populärt benämns för, är bra att ha när skyltarna anger att man får stå en viss tid (ofta 1-2 h) mot att man visar genom att dra visarna åt ett visst håll. Man ska alltid avrunda ens ankomsttid till närmaste hel- eller halvtimme för att underlätta för parkeringsvakten. Gör man detta undviker man att få en tråkig parkeringsbot inklämd mellan vindrutetorkarna. Beloppen på parkeringsboten avgörs av respektive kommun efter hur populär parkeringen är och hur nära stadskärnan den är.

Isskrapor används främst på vintern för att skrapa bort is från rutorna så att man kan se igenom dem på ett tillförlitligt sätt. Eventuell frost kan man få bort genom att rikta fläkten mot vindrutan och använda vindrutevärmaren. Snöskyffeln är förstås till för att borsta av snö eller smuts från vindrutan så att man får en någorlunda fri sikt.

Alla dessa attiraljer kan man allt som oftast gå gratis av olika företag, då brukar reklam stå på dessa. Snöskyffeln är dyrast av alla föremål då det kräver en längre tillverkningsprocess än en isskrapa eller en P-skiva. Ibland kan man även tillverka en P-skiva för egen hand, men då måste man vara helt säker på att alla tidpunkter är angivna på pappershjulet.

Första hjälpen-låda (First Aid Kit)

Att ha en första hjälpen-låda är att rekommendera vid alla tillfällen. I en sådan finns enklare rengöringsprodukter samt förband som kan stoppa en blödning. Som förare är du skyldig att tillse att du klarar av att framföra fordonet på ett säkert sätt, och det kan just en sådan låda försäkra om. Fodralet är ofta rött eller grönt.

Instruktionsmanual

Varje bil har en medföljande instruktionsmanual som kan vara värd att ha med sig varje gång man kör bil och det oväntade händer. En sådan brukar vara ganska heltäckande och tillförlitlig för en vanlig privatperson att följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *