Få din bil att skina

Få din bil att skina

Med tiden kommer bilens lack att blekna, slitas och oundvikligen tappa sin glans. Förutom slitage utsätts lacken även för repor som kan uppstå från exempelvis när du borstar av snön vintertid, från borstarna i en automatisk biltvätt eller om du tvättar bilen med fel metoder och produkter. Luftföroreningar, oxidation samt UV-strålning gör att bilens färg bleknar med tiden. Den goda nyheten är att bilens färg kan återställas och repor kan tas bort med polering.

Polera bilen med maskin

För att återställa bleknad färg samt små repor i bilens lack bör du polera med en polermaskin. När du polerar med en maskin slipas ett fåtal mikrometer av lackens ytskikt bort, vilket kommer att återställa den ursprungliga färgen. Att polera en bil är ett mycket krävande jobb som dessutom kommer att ta tid. Om du är osäker på hur en polering ska utföras eller har för bråttom riskerar du att skada din bil. Det är viktigt att välja korrekta produkter och att läsa på om hur en polering av en bil ska gå till innan du börjar. Bäst är att lära sig att polera på en gammal bil utan värde där det inte spelar någon roll om du gör fel i början. För den som inte vill polera själv går det bra att låta ett proffs göra jobbet istället. Kom ihåg att det är väl värt att polera en bil inför en försäljning om du vill kunna få mer pengar.

Polering, städning och flytthjälp

Att städa och polera en bil så att den glänser och skiner tar mycket tid och arbete, särskilt inför en försäljning. Samma gäller för din bostad inför en flytt. Att flytta innebär väldigt mycket arbete, planering och packning plus att bostaden ska lämnas i städat och skinande skick. Detta är för många överväldigande men det finns effektiv flytthjälp att anlita som kommer att göra din flytt både enkel och smidig. Qleano är ett företag som har jobbat med flytt under cirka tio års tid och har anslutit ett stort nätverk av seriösa flyttfirmor till sig från norr till söder. När du behöver flytthjälp kan du enkelt anlita en bra flyttfirma via Qleano. Genom att fylla i ett formulär på hemsidan kommer du att få en snabb, kostnadsfri samt prisvärd offert från en seriös flyttfirma. Qleano är experter på både flytthjälp och flyttstädning. När du bokar flytthjälp från Qleano kan du även passa på att boka flyttstädning.

Varför polering är viktig

Det kommer säkert att ta en hel dag att utföra en polering samt vaxning av din bil, ibland flera dagar. Resultatet kommer dock att vara värt jobbet eftersom skillnaden mellan en polerad bil och en som inte är polerad är enormt stor. När bilens yta är blank och slät kommer vatten samt damm att rinna av mycket snabbare och lättare. Förutom att den behandlade bilen är vacker och skinande kommer det dessutom att vara lättare att hålla den ren.

De allra flesta mindre repor på bilens lack kan avlägsnas med polering. Djupare repor måste däremot vanligtvis målas om. Det finns tre metoder för att ta bort repor men endast två av dessa fungerar. Du kan fylla större repor med lack (eller måla om) eller så kan du polera bilens lack med en maskin som tar bort ett tunt lager av lacken tillsammans med mindre repor. Den tredje metoden (som inte fungerar) är olika typer av mirakelmedel som lovar att ta bort repor.

Bilens exteriör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *