Därför ska du spara på bilen och använda cykeln ibland

Därför ska du spara på bilen och använda cykeln ibland

Att ta bilen är både bekvämt och går snabbt, men även om du är en inbiten bilfantast så kan det vara bra att cykla ibland som alternativ. Genom att ta cykeln när du ska göra de där kortare turerna så kan du faktiskt spara in på en hel del mil med bilen.

Men när du nu har en bil, varför ska du då cykla? Det finns en mängd olika anledningar som vi ska komma in på senare. För att kunna cykla bekvämt är det dock viktigt att du sköter om din cykel och vårdar den. Hos tooorch.com hittar du precis allt du kan tänkas behöva till din cykel. Där finns allt från hjälmar till däck och lysen. Vem vet, snart kanske du kommer att tycka att det är lika roligt att mecka med cykeln som med bilen?

Därför är det bra att cykla ibland

Många ser fördelarna med att cykla ibland trots att de har bil. Under coronapandemin har det faktiskt slagits rekord i cykelanvändning i delar av landet. Visst kan det vara bekvämt att sätta dig i bilen om du ska en snabb sväng till affären, men du har faktiskt en hel del att tjäna på att ta din cykel istället. Att köra bil är ganska dyrt och bidrar till miljöförstöring. Genom att cykla istället sparar du både på miljön och får mer pengar i plånboken. Det är också viktigt att tänka på att du skonar din bil och får mindre mil på mätaren, något som är bra vid en eventuell försäljning. För dig som tycker att det är svårt att börja motionera är cykling ett perfekt alternativ. Genom att cykla till affären, jobbet eller din fritidsaktivitet bygger du upp både kondition och styrka. Du får alltså mycket motion helt utan att behöva tänka på det.

Utrustning som är bra att ha till din cykel

Alla som cyklar behöver ha en hjälm, även du. Det är mycket större chans att du klarar en olycka om du bär hjälm. Du bör också ha godkända reflexer och lysen. Komplettera gärna med några extralysen så att du syns riktigt bra i mörkret. Vissa tycker att cykling hör sommaren och våren till, men med rätt sorts däck kan du cykla året om. Precis som för bilar finns det faktiskt vinterdäck även för cyklar. Att införskaffa ett riktigt bra lås till cykeln är också bra. Tyvärr minskar inte cykelstölderna och det vore tråkigt om du skulle bli av med din cykel när du precis kommit igång med motionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *