Årets Populäraste sommarhjul

Årets Populäraste sommarhjul

De flesta skippar bilen i snöoväder trots vinterdäck. Det finns inget tydligare tecken på att vintern släppt sitt grepp om land och rike än att det blivit dags att byta till sommardäck. Vi har listat några däckserier som hör till de riktiga storsäljarna på den svenska marknaden. Det är flera av de största tillverkarna i världens som har gjort dem. Alla serierna har däckstorlekar som passar de flesta vanliga personbilar. Här kan du ta del av en guide med 10 tips att tänka på när du köper sommarhjul 2020, som hjälper dig att välja rätt däck för sommarhalvåret.

 

Goodyear EfficientGrip Performance

 

Sedan flera år tillbaka hör sommardäck i serien Goodyear EfficientGrip Performance till de populäraste på den svenska marknaden. Bra prestanda till ett lågt pris från en mycket pålitlig däcktillverkare. Det är ett svårslaget koncept!

 

Landsail LS388

 

Ett av de viktigaste designmålen med Landsail LS388 var att ta fram ett däck med lågt rullmotstånd. Den största fördelen med det är att bränslekostnaderna sjunker. Landsail LS388 har också rosats i tester för att de har ett utmärkt våtgrepp. Landsail görs av kinesiska Sentury Tire och är riktigt billiga!

 

Pirelli Cinturato P7

 

Med Cinturato P7 har prestigetillverkaren Pirelli satt sina ingenjörer i hårt arbete. Resultatet av en resurskrävande produktutvecklingsfas är ett av de miljövänligaste däcken på marknaden. Gummiblandningen är givetvis giftfri.

Familj i bil på sommaren

 

Continental PremiumContact

 

Continental PremiumContact är ett väl beprövat kvalitetsdäck som kommit ut i flera versioner. Det har rosat marknaden under en längre tid och är ett påkostat däck med mycket kort bromssträcka. Däcket är väl värt sitt pris!

 

Michelin Pilot Sport 4S

 

Är ett hyllat däck för dig som värdesätter bra prestanda och som inte bara jagar lägsta möjliga pris. Körkomforten är av högsta klass och däcken ger ett härligt gensvar när du kör.

 

Nokian Hakka Blue 2

 

Finska Nokian är framförallt känt för sina vinterdäck. Här är ett sommardäck som blivit en flerfaldig testvinnare. Inte minst för att det har egenskaper som på ett imponerande sätt motverkar vattenplaning.

 

Dunlop Tires Sport Bluresponse

 

Amerikanska Dunlop har här lyckats bra med att ta fram en prisvärd serie som passar på nordiska vägar. Sport Blueresponse är ett däck för dig som prioriterar bra våtgrepp och låga bränslekostnader.

 

Michelin Energy Saver

 

Precis som namnet utlovar är Michelin Energy Saver ett däck utformat för att sänka dina bränslekostnader. Det är framförallt det låga rullmotståndet som bidrar till det.

 

Bridgestone Turanza T005

 

Sommardäcket Bridgestone Turanza T005 är framtaget för att ge dig ett pålitligt grepp oavsett väder under sommarhalvåret. Bridgestone är världens största däcktillverkare. Bridgestone Turanza T005 tillverkas i så stora volymer att priset kan hållas nere, trots den höga prestandan!

 

Falken Ziex ZE310 Ecorun

 

Detta däck hör till den senaste generationen av en prisad serie från Falken. Däcket är gjort med miljöhänsyn och utan att man kompromissat med köregenskaperna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *