5# tips inför bilköpet

5# tips inför bilköpet

Bilköp tillhör våra viktigare och större affärer. Därför är det klokt att tänka igenom bilköpet i förväg så att du verkligen hittar bilen som passar dig och dina behov. Det finns många bilar att välja mellan, särskilt på begagnatmarknaden.

1# Rätt säljare

Att köpa av rätt försäljare kommer underlätta affären mycket, särskilt om du inte är nöjd med ditt köp. Eftersom en bil kostar ganska mycket vill du ju inte betala för en bil som du sedan är missnöjd med. Det är därför klokt att satsa på en försäljare som erbjuder gratis Carfax, alltså att du kan läsa om fordonets historik innan köpet. Hur har den gått igenom besiktningarna? När byttes kamremmen? Finns det ett återkommande fel som bilen lämnats in för? Läs på innan, så är chansen större att du hittar bilen som bara startar och går. Du vill också ha en veckas bytesrätt, ifall det visar sig att barnen inte sitter bra i baksätet eller något annat fel. Du hittar beg bilar hos Holmgrens Bil som både erbjuder en veckan bytesrätt, begagnatgarantier, varudeklaration samt gratis carfax.

2# Ekonomi

Det som främst avgör vilken bil som vi köper är naturligtvis vår ekonomi. För att bli nöjd med din bil är det viktigt att du faktiskt har råd med den på riktgt, och inte bara på pappret. Vad får bilen kosta i inköp, bränsle, försäkringar, reparationer etc? Räkna på det i förväg, så kommer du att bli mer nöjd med ditt köp. Glöm inte att kolla Carfax, så att du inte köper ett “måndagsexemplar”.

3# Rätt storlek

Köp en lagom stor bil. Vad gillade du med den gamla bilen? Vad saknade du? Tänk igenom både vardagsliv och semester.

4# Dragkrok, husvagn och släp

Om du redan har släp eller husvagn köper du naturligtvis en bil med dragkrok. Är det så att du inte har något att hänga bak på bilen kan det ändå vara klokt att tänka igenom om du behöver dragkrok i framtiden. Dragkroken är också bra för dig som cyklar mycket: sätt cykelhållaren på dragkroken och cykeln kan lätt tas med. Glöm inte heller att kontrollera bilens vikt ifall du har/ ska köpa husvagn. Ibland är det också problem med ett för lätt släp och en för tung bil. Be din försäljare om hjälp så att du kan köra alla dina ekipage utan att behöva utöka körkortet.

5# Pendlarbil?

Vad är du egentligen ute efter? Är det en familjebil, pendlarbil eller både ock? Att köpa en lite billigare och bränslesnål bil att använda som pendlarbil kan du spara tusenlappar på. Många använder familjebilen som pendlarbil – det är ju så dyrt med två bilar – och bränner pengar varje månad. En familj behöver naturligtvis en lite större och säkrare bil för semestrar och vardagsliv, men den kan lätt dricka mer bränsle än nödvändigt. Särskilt om du pendlar en längre sträcka. Se över ekonomin och räkna på hur mycket det kostar med en extra bil för just pendlingen. Det kan visa sig att du faktiskt kommer spara pengar i längden, genom att pendla med ett riktigt bränslesnål fordron.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *