Tillbehör och styling

Tillbehör och styling

Allt fler bilägare väljer att styla bilen och göra fordonet mer personligt på flera plan. Med det stora utbud marknaden erbjuder när det gäller bilstyling är möjligheterna många. Allt från belysning och fälgar till tekniska appar.

I den här artikeln ger vi dig smarta tips på styling till både personbil och lastbil. Häng med – nu kör vi!

Utseende och funktion

I takt med att smart teknik blivit en del av biltillverkningen handlar inte längre bilstyling bara om utseendet. Numer kan bilägare med hjälp av lastbilstillbehör hos Transportstyling som är en av de främsta handlarna på nätet. Här hittar du allt från snygga och praktiska fordonsbelysningar och takbågar till klädsel och gardiner!

Bilstyling var tidigare något som endast specialiserade bilfirmor och verkstäder sysslade med, men nu har det alltså blivit något för den “vardaglige bilägaren”. Helt plötsligt kan den smått tråkiga familjebilen få liv med en eller flera stylingdetaljer. Roliga och lite annorlunda tillbehör gör bilen mer unik och kan även göra bilkörningen betydligt mer bekväm för hela familjen. Leka roliga billekar är en sak, men i längden är smarta uppfinningar till de långa bilresorna den bästa investeringen!

Däck och fälgar

När det gäller styling är det fortfarande fälgarna som leder ligan över populära tillbehör till fordon. Idag finns ett otroligt stort utbud av att välja bland, oavsett om du letar fälgar till en stor Mercedes-Benz lastbil eller liten personbil från Fiat. Tillverkarna ägnar mer fokus åt design än tidigare samtidigt som säkerhet och hållbarhet vägs in starkt. Ta gärna en titt på den här artikeln om däck och fälgar publicerad vid ett tidigare tillfälle.

Faktum är att även en uppsättning snygga däck kan göra mycket för bilens utseende och stil. Ett kvalitetsdäck från någon av de riktigt tuffa tillverkarna är en optimal make-over för din bil. Tänk dock på att förhålla dig till riktlinjer kring vad som gäller just din bil. Däck har olika egenskaper och är inte alltid lämpliga på vissa bilar. Du bör höra med din lokala verkstad eller bilhandlare om vad som gäller för att säkerställa att körningen inte påverkas. Däck med låg profil brukar vara populära just ur ett estetiskt perspektiv, då bilen blir lite häftigare än med hög profil. Fälgen blir nämligen mer synlig på lågprofildäck och med riktigt snygga fälgar blir det estetiska intrycket skarpt.

När det gäller fälgar påminner det om modevärlden, då det även här snackas om trender som kommer och går. På senare tid har exempelvis robusta fälgar i så kallad flow forming varit riktigt populära. Det är en ny typ av teknik som tidigare främst användes inom motorsporten, men alltså nu har tagit sig in på den “vanliga marknaden”. Flow forming fälgar är starka och samtidigt väldigt lätta – kanske därför de kallas för “lättviktsfälgar”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *