Smarta tips till transportbilen

Smarta tips till transportbilen

Det är inte bara själva biltekniken som har utvecklats, utan även tillbehör, reservdelar och utrustning. Idag kan du köpa både praktiska och estetiska tillbehör till bilen på nätet eller i fysiska butiker. För företag är möjligheterna enorma när det gäller att utrusta tjänstebilarna i verksamheten. I den här artikeln ger vi dig en summering av hur du kan göra transportbilar mer funktionella, synliga och snygga. Häng med så ger vi dig tipsen!

Anpassad bilstyling

En traditionell transportbil har rent utseendemässigt grundfunktioner som syftar till att göra fordonet praktiskt i arbetsvardagen. Det innebär bland annat ett rymligt utrymme inne i bilen på både bredd och höjd. Fordonets säten kan på olika sätt justeras för att ge mer plats åt varor eller material som ska transporteras. Så här långt är de ursprungliga transportbilmodellerna optimala, men med enkla medel kan bilarna anpassas ytterligare. Du kan till exempel utrusta en transportbil med stege, vilket är smidigt för företag inom till exempel bygg, måleri eller olika typer av installationsservice. Teknisk utrustning så som GPS är mer eller mindre ett måste inom många branscher. Däcken är så klart också ett viktigt inslag där du idag har ett stort utbud av transportbildäck att välja bland. Mer robusta och slittåliga däck kan exempelvis monteras på transportbilar som kör i krävande terräng.

Utöver den direkt praktiska utrustningen kan dagens fordon anpassas med så kallad bilstyling. Funktionen spelar fortfarande en viktig roll, men i detta sammanhang har den estetiska utsmyckningen också betydelse. Det kan handla om att dekorera transportbilen med företagets logo, montera extraljus eller ge den ett tuffare utseende med en häftig grill. Möjligheterna är oändliga och med rätt styling blir ditt fordon snyggare och mer optimal i arbetet.

Ett tips för dig som letar bilstyling är att ta en närmare titt på nätet. Här finns ett gediget utbud i alla prisklasser. Dagens e-handlare inom bilstyling erbjuder dessutom användarvänliga sajter där du enkelt navigerar mellan produkter. På Transportstyling.se kan du till exempel smidigt söka efter modellanpassade produkter. Letar du bilstyling till din Fiat Ducato? Då kan du enkelt få fram rätt produkter för modellen.

Regler för bilstyling

Tänk på att läsa på om vad som gäller för bilstyling på fordon i Sverige. Enklare tillbehör och dekaler brukar inte vara något problem, så länge inte bilens utseende förändras avsevärt. Däremot kan viss utrustning kräva en ny besiktning. Det finns även belysning som inte är fullt ut laglig att använda på svenska vägar. Ett tips är gå in på Transportstyrelsens hemsida för att läsa mer om vilka regler som gäller för diverse bilutrustning.

En hel del tillbehör och utrustning kan monteras på egen hand, men har du ingen tidigare erfarenhet kan det i många lägen vara bättre att låta en verkstad styla din transportbil. Det finns verkstäder som är proffs på just bilstyling, vilket är en garanti för att fordonet stylas rätt utifrån modell och utseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *