Motor + sport = fulländad perfektion

Motor + sport = fulländad perfektion

Motorer och sport, går det att kombinera? Svar ja.

Det går att läsa om motorsport i de flesta tidningars underkategorier eller sportbilagor.

Vad kännetecknar motorsport?

Vanlig sport brukar oftast vara tävlingsinriktad, och så är även motorsport. Motorsport handlar om att med hjälp av motorn styra fordonet i mål på kortast tid. Oavsett om man kör speedway, Formel 1 eller kanske gokart så är man beroende av att motorn går bra. I större tävlingar har man oftast ett team bakom sig som ser till att allt fungerar som det ska och att föraren mår bra.

Hur riskfritt är motorsport?

Motorsport av idag är relativt riskfritt då säkerheten premieras före allt annat. Publiken ska hålla ett visst säkerhetsavstånd och förarna får inte vara påverkade av diverse preparat. Olyckor sker trots allt ändå men tack och lov är de flesta lindriga. Hjälmtvång förekommer i de flesta av tävlingarna och så vidare, likaså ryggskydd med mera.

Är motorsport dåligt för miljön?

Motorsport kan vara dåligt för miljön, speciellt om fossila bränslen används. Å andra sidan är det kanske bättre för unga bilförare att titta på proffs som kör än att de själv för busliv om nätterna. Man får alltså ställa alternativen mot varandra i en slags komparativ analys.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *