Att frakta bildelar

Att frakta bildelar

Bilar går sönder. När våra bilar inte håller ihop som de ska så behöver de lagas. Detta kan göras antingen själv eller genom att lämna in bilen på verkstad. Oavsett vilket så behöver man ofta nya delar för att kunna laga sin bil och dessa delar finns ganska ofta inte på plats utan utplacerade på ett centrallager någonstans. Det här är såklart ganska logiskt eftersom det finns ett näst intill oändligt antal av olika bildelar till olika modeller men det gör ju också att bildelarna måste fraktas från lagret till bilen som ska lagas. Detta kan såklart ske på mer eller mindre smidiga sätt och här följer några av de saker som kan göra att frakten av delarna sker på bästa sätt.

Klimat

För det första sker frakten av bildelar oftast med lastbil eller annan typ av vägburet fordon. När en beställning av bildelar sker från till exempel en verkstad är det såklart viktigt för verkstaden att frakt av bildelarna sker så fort som möjligt. Detta gör att det är ganska vanligt att nästan tomma lastbilar åker med små bildelar över stora sträckor, vilket såklart inte är bra för miljön. Därför krävs det när man jobbar med frakt av bildelar att man tänker till ordentligt rent logistiskt för att kunna minimera klimatpåverkan. Mer effektiva transporter kommer så klart också att påverka priset för transporten i positiv bemärkelse.

Snabb leverans

Som sagt vill man såklart också att transporten ska gå fort men om man tänker till behöver inte en snabb leverans leda till en hög klimatpåverkan. Genom att till exempel använda sig av mindre fordon till mindre transporter kan man köra ut beställningar till kunder snabbt utan att behöva ödsla med bränsle i onödan. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns mycket att tänka på när det kommer till frakt och bildelar och att det är viktigt att välja en aktör som har koll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *